O le a le mea fa'aoga eletise? O le a le mea e fai ai?

Muamua lava, e tatau ona manino o mea faʻapipiʻi eletise o vaega taua ia e faʻaaogaina i le "fesoʻotaʻiga eletise". Aʻo leʻi malamalama i mea faʻapipiʻi, e tatau ona tatou malamalama muamua i uiga o le eletise eletise.
Talu ai ona e tele naua nodes felafolafoaʻi i totonu o la tatou eletise, e masani ona tatou taʻua faʻatusa o le "grid". O le a la le mea e tutusa ai le faasologa, e pei o se “upega”, ma upega apogaleveleve, upega uaea ma upega fagota
O se feso'ota'iga e na'o le taimi lava e laasia ai laina, ma afai o so'o se feso'ota'iga e tatau ona mautu, e tatau ona fa'amautu feso'ota'iga o laina. I se isi faaupuga, o "nodes" e manaʻomia ona faʻamautu, a leai o le a leai se fesoʻotaʻiga. O lenei uiga e faʻatatau foi i le eletise eletise, o se fesoʻotaʻiga lavelave e aofia ai le tele o laina faʻasalalau ma tufatufa. So'o se faletusi ma e o'o lava i olo fa'avae uma e mafai ona ta'ua o se "node" o le feso'otaiga eletise.
I totonu o le pusa togitogi o loʻo i ai le fesoʻotaʻiga eletise. I lenei ata, e mafai ona tatou malamalama o loʻo i ai le tele o substations o loʻo faʻavaeina ai le vaeluagalemu o le eletise eletise i le tele atoa o le eletise, ma e tele pou ma olo e lagolagoina ai laina autu o le eletise. O le tuʻuina atu o le malosi eletise e manaʻomia ai fesoʻotaʻiga taʻavale, ma e tatau ona faʻamaonia le lava o le vaega o loʻo i ai nei i lalo o le malosi tele, o lona uiga, lelei ma mausali fesoʻotaʻiga e tatau ona faʻamautinoa i le va o masini eletise ma taʻavale ma isi taʻavale.
Sei o tatou tilotilo i le manatu o mea auro:
O le a le mea o loʻo faʻaaogaina lautele i le laina eletise eletise o le uʻamea, alumini poʻo le alumini alumini ma isi mea faʻaoga uʻamea, laʻasaga i luga substation ma laʻasaga i lalo transformer substation meafaigaluega ma conductor, se taʻitaʻi ma uaea i le tufatufaina meafaigaluega, fesoʻotaʻiga taʻavale laina eletise ma fesoʻotaʻiga manoa, ta'avale ma le insulator lava puipuiga fa'aogaina uamea (u'amea, alumini po'o alumini alumini) fa'apipi'i e ta'ua o mea fa'apipi'i. O mea faʻapipiʻi eletise o mea faʻaoga uʻamea e faʻafesoʻotaʻi ma tuʻufaʻatasia ituaiga uma o masini i totonu o le eletise ma taʻalo le matafaioi o le fesiitaiga o uta masini, uta eletise ma nisi puipuiga. O mea fa'aoga eletise o lo'o fa'aogaina mo laina fa'asalalau i luga a'e ua ta'ua o laina fa'apipi'i. O mea fa'apipi'i laina e fa'aoga mo feso'ota'iga i le va o ta'avale, feso'ota'iga i le va o insulators, feso'ota'iga i le va o insulators ma olo, ma feso'ota'iga i le va o insulators ma ta'avale i luga o laina eletise. E tatau ona lava le malosi faʻainisinia ma fetuutuunai e faʻapipiʻi ma faʻaogaina.
Ta'u masani, mea auro o feso'ota'iga eletise lenei vaega "net" le node ma le fa'amalosi nofoaga fa'afeso'ota'i, fa'amau, fa'aliliuina le uta fa'ainisinia, puipuia le galuega e pei o le vaega e faia i le u'amea, na'o lenei upega i nei pona ma le fa'amalosi nofoaga fa'amau. feso'ota'iga saogalemu mana'omia e maualuga atu, mana'omia e iai fa'amatalaga ma'oti ma fai va'a
3be32832


Taimi meli: Iul-01-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou